top of page

Gyakran ismételt kérdések

Mire való a 15 perces konzultáció?

Az ingyenes 15 perces konzultáció során bemutatkozunk egymásnak, Neked pedig lehetőséged van bővebben kifejteni a problémát és kérdéskört, amivel jelentkeztél hozzánk. Mi ez alapján felmérjük a problémát, majd javaslatot teszünk a konzultációk folytatására, de az is előfordulhat, hogy másik szakembert fogunk javasolni, ha úgy érezzük, hogy ő jobban tudna segíteni Neked.

Lemondhatom az ülést?

A konzultációt az időpont előtt 24 órával díjmentesen le tudod mondani, illetve át tudod rakni az időpontot. Lehetőséged van 24 órán belül is lemondani az ülést, ezt azonban csak a konzultáció díjának kifizetésével tudod megtenni.

Hasonló szabályok vonatkoznak ránk is. Ha miattunk kell módosítani az előre megbeszélt időpontot, akkor 24 órával az eredeti időpont előtt értesíteni fogunk. Abban az esetben, ha 24 órán belül mondjuk le az időpontodat, a következő konzultáción ingyenesen vehetsz részt.

Milyen hosszú egy konzultációs alkalom?

Egy konzultációs alkalom 50 percig tart. A konzultációkat mindig pontosan, a megbeszélt időben kezdjük, így fontos, hogy a konzultáció előtt pár perccel már Te is készen állj a hívásra.

Meddig kell járnom a pszichológushoz?

Minden probléma egyéni, így az is, hogy kinél meddig tart a folyamat. Általánosságban elmondható, hogy kb. 10 alkalommal fogunk beszélni. A folyamat során a pszichológiai tanácsadás befejezésére mind-ketten tehetünk javaslatot, ha azt indokoltnak látjuk.

Természetesen bármikor dönthetsz úgy, hogy megszakítod a folyamatot.

Hogyan tudok fizetni?

Fizetni átutalással tudsz. A konzultációk után küldeni fogunk Neked egy számlát, melyen az összes fontos információ és instrukció megtalálható.

Az árainkról az "Árak" menüpont alatt tudsz tájékozódni.

Mi történik az első alkalommal?

Az első pár alkalommal alaposan körbejárjuk azt problémát, amivel jelentkeztél és a hozzá tartozó témaköröket. Ezután közösen megfogalmazzuk a célt, amire fókuszálunk a folyamat alatt.

Milyen gyakran ajánlott járnom a pszichológushoz?

Az első alkalommal javaslatot teszünk arra, hogy heti vagy esetleg kétheti gyakoriságú konzultációt ajánlunk. 

Ebben a döntésben aktívan részt veszel Te is, hiszen Rajtad is múlik, hogy milyen gyakran tudsz részt venni a konzultációkon.

Hogyan kell elképzelni egy online konzultációt?

Online konzultációnál előre megbeszéljük, hogy melyik platformon fog megtörténni a videohívás. A hívást mindig a pszichológus indítja. Fontos, hogy egyedül, nyugodt környezetben legyél az ülés alatt, hiszen így tudunk hatékonyan dolgozni. 

18 év alatti vagyok. Jelentkezhetek?

Jelenleg az Éniseztérzem Pszichológia csak 18. évüket betöltött személyeket tud fogadni. Ha a jövőben csatlakozik hozzánk olyan munkatárs, aki 18 év alatti személyekkel is foglalkozik, arról tájékoztatást fogunk adni.

bottom of page